Dette bør du gjøre på Vaset i høstferien! | Vaset Aktiv.

Endelig er høstferien her!!!!
Her er de beste tipsene til aktiviteter i høstferien på Vaset. Høstprogrammet er ute nå!!! Du finner fullt program nederst på siden og på https://visitvaset.no/

Høsten på fjellet er kanskje den aller vakreste tiden. Høsten har en helt egen stemning. Lufta er klar og frisk, så klar at når du puster, så føler du deg frisk og våken og tilstede. Rimet kan ligge som ett teppe tidlig om morgen. Det glitrer i de første solstrålene, før de gradvis forsvinner i det solen går høyere på himmelen og kommer med en deilig sval varme.

Høsten er perfekt for fjellturer, bli med Vaset aktiv på det høyeste fjellet i Vestre Slidre kommune. Kom opp og føl på luften og utsikten. Hør om Hulabakken og skatten.

Høsten vekker også urmenneske. Noen- og i hovedsak menn kjenner det, når tiden er inne. De hopper gledelig ut av buisnessdressen, findressen, fjøsdressen eller hverdagsdressen og inn i sine grønne kamuflerende dresser. Jakta er i gang. Jakt er det også ho urkvinnene (og noen menn). Bærplukkeren eller sopp-kurven blir rolig hentet frem fra bak i skapet. Der har den stått godt lagret siden sist. Følelsen vår er den samme som den var for urmenneskene, nesten hvert fall. Finner vi noe bær? Blir fryseren stående tom?
Prøv å skyte med pil og bue, og drøm deg tilbake til urjegerene.

Høsten er kanskje også den beste tiden å være aktiv. Ullundertøyet viser seg igjen å være svært komfortabelt.  Gode ullsokker er også nyttig. spesielt om du skal ta utfordringen med å komme deg opp Saubekken på Bekkevandringen eller ut i en kano på Vasetvannet.

Noen høstdager er det derimot ikke fristende å gå ut i det hele tatt. Det kan være fristende å bli sittende foran peisen med en god bok, eller ta ett slag yatzy. Eller er den perfekte aktivitet på en slik dag å bli med på steinsliping. Lær deg å forme en stein, slipe og pusse på proffe maskiner. For så å polere steinen til slutt. Til du sitter igjen med en nydelig smykkestein eller lykkestein.

Her er oversikten over HELE programmet for høstferien.
Mandag:  kl. 10.00 Bekkevandring
kl. 13.00 Bueskyting

Tirsdag:   kl. 10.00 Bekkevandring
kl. 13.00 Kano-orientering

Onsdag:   kl. 10.00 Steinsliping
kl. 14.00 Klatring for nybegynnere

Torsdag:  kl. 09.00 Topptur til Gråkampen
-Guidet tur til toppen av Vestre Slidre- Gråkampen 1595 moh. Med historia om Hulabakken og besøk av hula hans.

Fredag:  Fra kl. 11.00 Superdag ved Sauhølen!
Familiedag.- Naturquiz, lær å lage bål uten fyrstikk, fiskekonkurranse, fiskesprett, bål med popkorn, pinnebrød og annet godt.

Lørdag:   kl. 10.00 Steinsliping
kl. 14.00 Kulturell vandring på Vaset
kl. 18.00 Historiefortelling i eldstogo

Søndag: kl. 10.00  Bekkevandring
kl. 14.00  Klatring for nybegynnere

PS: Booking må skje på www.visitvaset eller post@vasetaktiv.no. Det kan bli gjort endringer på programmet.

 

God høst!