Det handler om utfordre seg selv! | Vaset Aktiv

Klatring og Buldring på Vasetsteinen!

Klatring på vasetsteinen er en aktivitet Vaset Aktiv tilbyr i Høstferien. Vil du sikre deg en plass trykk her: Visitvaset.no

Når du er med Vaset Aktiv på klatring på Vasetsteinen. Får du på deg klatresele og blir festet inn i tau. Tauet er festet på toppen av steinen. Det vil være en som sikrer deg hele tiden, mens du klatrer. Det vil si at skulle du være uheldig å miste grepet, henger du trygt i tau og faller ikke langt.

Har du klatresko selv kan du godt ta dem med, men det går også fint å klatre med sko med litt stiv såle.

Vasetsteinen

Buldring!

Siden Vasetsteinen er en stor, men ikke mega stor stein er det også mulig å buldre der. Dette er en aktivitet som passer best for voksne eller for de som har litt erfaring med klatring fra før. Her er ett lite klipp fra når vi var ute å testet forholdene forrige uke:

Den profesjonelle klatreren Even Berntsen synes at steinen har stort potensial, både med enkle og ganske vanskelige buldreproblemer.

Even Berntsen prøver seg på ett vanskelig «buldreproblem».

Hva er egentlig buldring?

Ordet buldring kommer fra det engelske ordet Boulder som betyr «stor stein». Buldring har vært aktuelt minst like lenge som klatring. Tidligere var buldring en trenings metode for å gjøre seg klar for større prosjekter og høyere fjell. Når man bulder bruker man ikke tau, men man har spesiallaget matter (crash pads) under, som er med å dempe eventuelle fall. Buldring er en fin måte å trene opp styrke og presisjon. Når vi definerer veien opp i buldring snakker vi om «buldreproblem», når man klatrer kalles det en «rute».

 

Marte i aksjon på en litt enklere variant.