Høstens vakreste eventyr! | Vaset Aktiv

Høsten nærmer seg, og det finnes ikke noe bedre tidspunkt å gå i fjellet en på høsten! Fargene og luften er helt uimotståelig.

Utsikten på vei oppover bakkene.

Bli med Vaset aktiv på en vandring ut i naturen og inn i ett spennende eventyr.

Sikre deg en plass HER! 

Målet er den fantastiske toppen Gråkampen som ruver over alle andre topper i Vestre Slidre kommune med sine 1595 moh.

Fjellturen til Gråkampen er en variert tur. Hvor man spiser noen høydemeter i starten og kommer seg opp og over. Og her er det mye utsikt å nyte.

Når vi kommer til Frøya`s Benk er den bratteste motbakken over.

Underveis vil guiden ta flere stopp og fortelle historien om Hulabakken. En ung gutt som vokste opp på garden Hulbakk i Hemsedal og hadde noen spennende møter med Haugfolket.  Denne historien har blitt fortalt i Valdres fra generasjon til generasjon i flere hundre år, og er uten tvil en svært stor del av kulturen i Valdres. Den har også blitt nedskrevet i flere versjoner.

Utsikten fra Hulabakken hula!

Det sies også at Hulabakken gjemte en stor skatt i flere huler i fjellene mellom Valdres og Hemsedal. En av disse hulene skal vi besøke. Den ligger ett stykke under selve toppen, og er ikke enkel å finne om du ikke vet akkurat hvor den er. Bort til hula må vi gå i litt ur/stein.

Slik ser det ut fra toppen og ned i den «mystiske» Hulabakkhula. Hva finner vi nede i mørket?
Endelig på TOPPEN! 

Nå vi har gått i ur ett stykke kan vi føle det på oss at toppen ikke er langt unna. Like før målet går vi forbi noen vell bevarte dyregraver. Disse er perfekte å i legge en visitt om det er tid. På toppen venter det oss ett 360 graders utsyn som ikke ligner noe annet.  Her ser man helt til Jotunheimens vakreste tinder i nord. Mot sørvest ser vi rett inn i Skogshorn og mot flotte Hemsedal.

LYST Å BLI MED INN I EVENTYRET?
BOOK AKTVITET